ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ

"Vessa - A Historic Village


Χιακή Συμπολιτεία - Προαναγγελθείσα η καταστροφή, το αντίτιμο πληρώνουμε όλοι μας

Η, προαναγγελθείσα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία, άφησε τη Χίο, στην πόλη και στην ύπαιθρο, με σημαντικές καταστροφές για μια ακόμη φορά. Σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες, δημόσιες υποδομές, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές οδηγώντας δεκάδες συμπολίτες μας σε απόγνωση.

Αποδεικνύεται, δυστυχώς με τραγικό τρόπο ότι:
Οι αλόγιστες παρεμβάσεις στο περιβάλλον (αλλαγή της ροής των χειμάρρων, άναρχη δόμηση, μπαζώματα, ελλιπής καθαρισμός κ.ά.) έχουν το αντίτιμό τους που καλούνται να «πληρώσουν» οι πολίτες. Η φύση εκδικείται κι είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.
Τα πολυδιαφημισμένα αντιπλημμυρικά έργα αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή. Πέντε χρόνια μετά την μεγάλη πλημμύρα του 2010, ζούμε τα ίδια ακριβώς περιστατικά.

Ως «Χιακή Συμπολιτεία»:
Καλούμε το Δήμο Χίου να επισπεύσει-απλοποιήσει τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και καταβολής αποζημιώσεων για την αποκατάστασή τους.
Καλούμε το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο-ρεαλιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας και να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την υλοποίησή του.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


τοπικά


Φιλικά